Het kloppend hart van Waterland
Live

KinderBeestFeest: zieke kinderen bezoeken ARTIS

Gepubliceerd: Zaterdag 10 juni 2017 23:09

KinderBeestFeest: zieke kinderen bezoeken ARTIS

Vrijdag 9 juni is de dag die veel zieke en gehandicapte kinderen hebben aangekruist. Dan is het KinderBeestFeest, het jaarlijks besloten feest in ARTIS. Onder begeleiding van politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade, KNRM (uit Marken) en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar de dierentuin te brengen voor een onvergetelijke avond. Sommige kinderen werden zelfs per boot vervoerd. Het motto van het KinderBeestFeest is: “Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant”.

Het KinderBeestFeest is dit jaar voor de 18e keer georganiseerd door de gelijknamige stichting. Deze is gestart door twee dierenverzorgers uit Artis, Ko Veltman en Iris Kuethe. Iris komt uit Broek in Waterland en werd in 2015 Amsterdammer van het Jaar omdat ze dit enorme kinderfeest al 15 keer had georganiseerd.

Dit jaar kregen ruim 1250 kinderen hiervoor een uitnodiging. Ze mochten hun ouders/ verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. In totaal waren er ruim 5000 gasten. De kinderen zijn uitgenodigd door ruim 42 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies NoordHolland en Flevoland, zoals het Waterland Ziekenhuis. Eenmaal in Artis werden ze vermaakt met activiteiten zoals het knuffelen van zachte dieren, bellen blazen, tekenen, etc. Sommige kinderen kwamen voor het eerst, anderen waren al vaker geweest, maar allemaal vonden ze het geweldig. Ook de ouders vonden het overweldigend, indrukwekkend en gaven aan vooral hiermee door te gaan.

Alle vrijwilligers, waaronder die uit Waterland, hielpen belangeloos en in hun vrije tijd mee aan deze feestavond. In totaal waren zo’n 1500 vrijwilligers in touw om de kinderen en hun gezin een fantastisch leuke avond te bezorgen. Het KinderBeestFeest duurde van 16.00 tot 23.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.kinderbeestfeest.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services