Het kloppend hart van Waterland
Live

Keuring pont 't Schouw: één week alleen voor fietsers en voetgangers

Gepubliceerd: Dinsdag 25 oktober 2022 10:34

Keuring pont 't Schouw: één week alleen voor fietsers en voetgangers

Foto: Provincie Noord-Holland

Tussen 14 en 21 november kunnen alleen fietsers en voetgangers veerpont 't Schouw gebruiken. De huidige pont moet worden gekeurd. Daarvoor moet het naar een werf. Voor fietsers en voetgangers wordt een vervangende kleinere veerboot ingezet. De overtocht is deze periode gratis. Die tijdelijke pont is niet geschikt voor grote voertuigen. Autoverkeer en landbouwverkeer moet die week omrijden.

Een veerpont wordt elke vijf jaar gekeurd, een APK voor pontjes zeg maar. Om dat te kunnen doen moet het schip droog worden aangeboden aan een erkend bureau ter certificering. De pont gaat daarvoor tussen 14 en 21 november naar een droogdok op een werf. Zonder verrassingen en tegenvallers wordt de veerdienst op dinsdag 22 november hervat.

Bedientijden blijven gelijk
De provincie exploiteert 2 veerponten. Pont Westeinde vaart over het Noordhollandsch Kanaal tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp (Noorderhaven). Pont 't Schouw gaat over het Noordhollandsch Kanaal bij Landsmeer. De bedientijden van pont 't Schouw blijven maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 19.00 uur.

Meer informatie
Met vragen of klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op de regionale facebookpagina.

Bron: Provincie Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services