Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerststallententoonstelling en -wandeling in Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 25 december 2023 14:27

Kerststallententoonstelling en -wandeling in Monnickendam

Foto: Ria Houweling

Na het geweldige succes van vorig jaar is er nu ook weer een kerststallententoonstelling in de kapel van de R.K. Nicolaas en Antoniuskerk op het Noordeinde 19 in Monnickendam. Kerststallen uit de gehele wereld, verzameld door Henk en Rita van Bavel-Bakker. Dit jaar kunt u meer dan 500 kerstgroepjes bewonderen, waaronder weer nieuwe en unieke exemplaren.

Het sobere verhaal van Jezus’ geboorte heeft de volksfantasie door de eeuwen heen voldoende voedsel gegeven om daaromheen kleurrijke taferelen te laten ontstaan. Elk land of landstreek heeft zo zijn eigen kerstgroep. Uit Peru een kleurrijke, een bijzondere uit Lapland met een rendier en een kindje, houtsnijwerk uit Polen, Duitsland en Oostenrijk. Uit Mexico een kersstalletje waar Maria het kindje op haar rug draagt. Heel kleine groepjes, maar ook zeer uitgebreide groepen met de 3 wijzen, engelen, herders en veel dieren zoals schapen, kamelen, een os en ezel, maar een lama en een alpaca. Te veel om op te noemen. Kom dus gerust een kijkje nemen bij deze uitgebreide collectie. Er is ook een wandeling door Monnickendam waar u op ruim 50 plaatsen een kerstgroep bij winkels en particulieren kunt bekijken.

Kerststallenwandeling
De kerststallenroute door Monnickendam is een initiatief van Stichting Promotie Waterland (SPW) i.s.m. Rita van Bavel. De route is gratis verkrijgbaar in de kerk (dagelijks tussen 11 en 16 00 uur), bij het Informatiepunt (VVV) op het Zuideinde 2 (van donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 14.00 uur), Kreatiek Neijzen, Kerkstraat 42 en Museum de Speeltoren op het Noordeinde 2.

Vanaf zondag 10 december t/m zaterdag 30 december 2023 is de tentoonstelling dagelijks geopend van 11.00 – 16.00 uur. U bent van harte welkom!

Bron: Stichting Promotie Waterland

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services