Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstpakkettenactie op Marken voor Voedselbank wederom geslaagd

Gepubliceerd: Maandag 09 januari 2017 12:48

Wat begon als een idee op een verjaardag, is bij de dames Trijntje Boes-Boes en Willy Bosch-Uithuisje uit Marken, uitgegroeid tot een geweldig initiatief. Voor het vijfde jaar op rij, konden de dames, met hulp van vele vrijwilligers, vele artikelen naar de voedselbank in Purmerend brengen. Ruim 50 kratjes met etenswaren, werden rond de klok van half één weggebracht naar de voedselbank.

In december 2012 zaten de beide dames gezellig op een verjaardag te praten over de vele artikelen in de kerstpakketten, die niet gebruikt dan wel weggegooid worden. Het onderwerp voedselbank kwam ter sprake en het idee voor de actie was geboren.

Er konden door de bewoners van Marken op twee dagen spullen worden ingeleverd voor de Deen supermarkt op Marken. Deen gaf volledige medewerking aan het project. Zaterdagmiddag, na het tweede inzamelmoment, werden alle artikelen naar de Voedselbank aan de Van IJsendijkstraat 164 in Purmerend gebracht.

Trijntje Boes-Boes en Willy Bosch-Uithuisje waren zeer blij met de medewerking van de Marker bevolking. "Wij willen iedereen enorm bedanken die op welke manier dan ook een bijdrage hebben geleverd aan onze actie. Wij hebben zo ontzettend veel levensmiddelen/(kerst)pakketten mogen ontvangen. Ook veel enthousiaste mensen die bij Deen ‘inkopen’ deden voor de voedselbank. In één woord geweldig. Speciale dank aan Frida Sterkenburg, de medewerkers van Deen en Sijmon Zondervan & Piet Boes, die ons al die jaren ondersteunen en ervoor zorgen dat wij de goederen naar Purmerend kunnen brengen. Naast de levensmiddelen kunnen wij de voedselbank een bedrag overhandigen van € 952,93. Van dit bedrag kwam € 503,43 van de oudejaarscollecte in de Grote Kerk op Marken. € 449,50 werd ons overhandigd tijdens onze actie. Dit wordt gebruikt voor onder andere vlees(waren) en andere onkosten. Wij kijken terug op wederom een zéér geslaagde actie. Nogmaals bedankt, ook namens de voedselbank en hopelijk tot volgend jaar."

Al met al kan kunnen de dames terugkijken op wederom een geslaagde actie, welke ook komend jaar zal worden herhaald.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services