Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstconcert van Gemengd Koor Broek in Waterland elke dag om 17.00 uur bij PIM

Gepubliceerd: Zondag 24 december 2017 13:59

Kerstconcert van Gemengd Koor Broek in Waterland elke dag om 17.00 uur bij PIM

Foto: Omroep PIM

Het kerstconcert van Gemengd Koor Broek in Waterland op 17 december vormde het sluitstuk van het 125-jarig jubileum van het koor. Het concert is op 24, 25 en 26 december om 17.00 uur te zien bij PIM.

Op het programma stond ‘The Winter Rose’ van de Amerikaanse componist Joseph Martin. Een feestelijke kerstcantate, die nog maar zelden in Nederland te horen was. De muziekstijl van ‘The Winter Rose’ doet soms wat aan een musical denken. Dat is geen toeval, want Martin is een Amerikaanse componist – maar dan wel een die vooral kerkmuziek componeert. Zijn cantate is vol afwisseling: van vrolijke, snelle liederen tot een verstild wiegenlied. Het is muziek die helemaal past bij ons koor, dat altijd streeft naar een balans tussen klassieke muziek en soms wat lichter.

Kerstverhaal
In ‘The Winter Rose’ heeft de componist het klassieke kerstverhaal verweven met de legende over de roos die in de winter bloeit. Het bekende kerstlied ‘Es ist ein Ros’ entsprungen’ vertelt hierover. De componist laat deze prachtige, klassieke melodie in verschillende variaties terugkomen. Maar ook andere kerstliederen komen in de cantate voorbij, zowel nieuw gecomponeerde als traditionele.

Solisten en orkest
Solisten waren de sopraan Andrea Vos en bariton Yan Bijpost, verteller was Hilda Raasing. Voor de begeleiding was een speciaal ensemble samengesteld.

Voorafgaand aan ‘The Winter Rose’ zongen koor en solisten gevarieerde kerstliederen uit alle tijden. Ze werden daarbij begeleid door Corrien van Dam.

Bron: Gemengd Koor Broek in Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services