Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstconcert Gemengd Koor Broek in Waterland

Gepubliceerd: Zaterdag 02 december 2023 14:18

Kerstconcert Gemengd Koor Broek in Waterland

Foto: Eiko Waleson

Zondag 17 december gaan in de Broeker Kerk de kaarsen weer aan en wordt het kerstbrood gesmeerd voor het traditionele kerstconcert van het Gemengd Koor Broek in Waterland in de warme sfeer van de Broeker kerk.

Onder leiding van de nieuwe dirigent Ron Strik zingt het koor mooie kerstklassiekers en andere gevarieerde muziek die bij de kerst past. Als gasten voeren Isabel Negrín López op piano en Fátima Hernández Silva op viool mooie, bijpassende muziek uit. Ook zingt het koor samen met hen het prachtige Ave Maria dat wordt toegeschreven aan componist Caccini. Isabel Negrín begeleidt ook het koor.

Dirigent Ron Strik
Sinds 1 september dirigeert Ron Strik het Broeker koor. Hij heeft een jarenlange ervaring als professioneel musicus op piano en orgel en musiceerde in diverse orkesten en bands. Dirigeerlessen volgde hij aan de Schumann Academie en de Bourdon Hogeschool voor muziek. Momenteel dirigeert hij diverse koren en geeft privémuzieklessen op piano en keyboard.

Isabel Negrín López, piano
Isabel Negrín begon haar pianostudie op haar achtste aan het Conservatorium van Valladolid (Spanje). Ze studeerde weliswaar chemie, maar bleef musiceren als zanger en als pianiste bij verschillende koren en raakte geïnteresseerd in het klavecimbel. Klavecimbellessen in Valladolid en New York volgden. Sinds 2021 studeert ze klavecimbel en basso continuo aan het Conservatorium van Amsterdam.

Fátima Hernández Silva, viool
Fátima Hernández Silva is geboren in Mexico en studeerde daar viool aan de Universidad Veracruzana. Ze vervolgde haar vioolstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze volgde masterclasses, speelde op festivals in Amerika en Duitsland en won verschillende prijzen voor getalenteerde studenten. Momenteel speelt ze in de Nieuwe Philharmonie Utrecht, het [H]Éros Ensemble en in twee Mexicaanse folkore-ensembles.

Meer informatie: www.broekerkoor.nl

Bron: Broeker Koor / foto: Eiko Waleson

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services