Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstconcert door 130-jarig Broeker Koor

Gepubliceerd: Maandag 28 november 2022 08:05

Kerstconcert door 130-jarig Broeker Koor

Foto: EikoNL

Koormuziek, kaarslicht en kerstbrood... dé ingrediënten om helemaal in de kerstsfeer te komen! Op 18 december gaan in de Broeker Kerk de kaarsen weer aan voor het traditionele kerstconcert van het Gemengd Koor Broek in Waterland. Het koor bestaat 130 jaar en dat is een goede reden voor een extra feestelijk programma, met als gast het Projectkoor Edam.

Beide koren worden gedirigeerd door Joep van der Oord en zingen naast meer en minder bekende kerstliederen ook een paar grotere werken. Zo laat het Broeker Koor ook de sfeervolle suite 'Seasons' van Andy Beck en de Missa Brevis van Charles Gounod horen, met Eliza Jansen aan de piano. Na de pauze zingt het Projectkoor Edam, met pianist Gijs Braakman, onder meer de Missa Brevis van Jacob de Haan.

Nieuwe leden zijn bij het Gemengd Koor Broek in Waterland van harte welkom. Na de kerstvakantie wordt er weer nieuwe muziek ingestudeerd, daarom is dat een geschikt moment om van start te gaan. Voor wie er over denkt om in een koor te gaan zingen, is dit concert een ideaal moment om eens te komen luisteren.

Zondag 18 december in de Broeker Kerk, aanvang 12.30 uur. Dus voetballiefhebbers kunnen op tijd thuis zijn om de WK-finale te bekijken!

Meer informatie: www.broekerkoor.nl.

Bron: Broeker Koor

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services