Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstboomophalers Ilpendam in actie voor dorpswinkel Anne & Co

Gepubliceerd: Zaterdag 23 december 2023 08:31

Kerstboomophalers Ilpendam in actie voor dorpswinkel Anne & Co

Foto: Omroep PIM

Vanaf donderdag 28 december kunnen inwoners van Ilpendam hun kerstboom aan de straat zetten. De kerstboomophalers van Ilpendam zullen de kerstbomen verzamelen waarna deze op milieuvriendelijke wijze worden afgevoerd. Voor de kinderen een leuke activiteit in de kerstvakantie en doordat er een goed doel met sponsoren aan gekoppeld is heeft het ook een maatschappelijke functie.

Het is inmiddels een begrip in Ilpendam wat betekent dat veel inwoners zich als sponsor aanmelden. Sponsoren kunnen er voor kiezen om een bedrag per boom te geven maar een vast bedrag is ook welkom. Zo wordt elke boom steeds meer waard!

Het goede doel voor dit jaar is dorpswinkel Anne & Co. De dorpswinkel wordt voor een groot deel door vrijwilligers draaiende gehouden en vervult een belangrijke functie voor Ilpendam. Bewoners kunnen hier terecht voor boodschappen, pakketjes op- en afhalen maar ook voor een praatje en besparen zo een ritje naar de supermarkt in Purmerend. De huidige koel- en vriescel is aan vervanging toe en daarom hebben organisatoren Anja en Rianne van de Sport- en Spelweek Ilpendam gekozen voor Anne & Co als goede doel.

De Sport- en Spelweek Ilpendam heeft als doel het organiseren van leuke activiteiten in Ilpendam voor de kinderen in de (zomer)vakantie. Ook het coördineren van de kerstboomophalers ligt in handen van Anja en Rianne. Zo vragen zij inwoners contact op te nemen via de Facebook of Instagrampagina van Sport- en Spelweek Ilpendam. Op de "kerstbomen WhatsApp-groep" krijgen de kinderen te horen waar zij kerstbomen kunnen ophalen. Met behulp van karren van de timmerclub struinen de kinderen heel Ilpendam af op zoek naar kerstbomen.

Tot en met 7 januari kunnen inwoners van Ilpendam hun kerstboom aanmelden. Daarna wordt de som opgemaakt en weten we wat de opbrengst van de actie is.  

 

Sponsoren kunnen contact opnemen met Anja of Rianne via de Facebook of Instagram pagina van Sport- en Spelweek Ilpendam.

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services