Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstboominzameling voor gymnastiekvereniging Ilpendam

Gepubliceerd: Donderdag 07 januari 2021 19:40

Kerstboominzameling voor gymnastiekvereniging Ilpendam

Foto: Omroep PIM

Elk jaar zijn de kerstboomophalers van Ilpendam druk in de weer om zoveel mogelijk kerstbomen bij elkaar te verzamelen. Natuurlijk ook voor een leuk zakcentje, maar ook zeker voor het goede doel. Dit jaar is dat gymnastiekvereniging Ilpendam.

Overal op de parkeerplaats treffen we kerstbomen aan en we zien meerdere kinderen die met kerstbomen slepen. Er staat een container waar de kinderen handig in klimmen en de bomen een voor een omhoog hijsen.

 

De kerstbomeninzameling in Ilpendam wordt volledig door de kinderen uitgevoerd. Zij komen de bomen met een kar halen. Inmiddels zijn dat er al 250. In een eerder bericht meldden wij al dat sponsoren deze actie ondersteunen en ook de gemeente Waterland doneert een bedrag voor elk opgehaalde boom. Jan Wals, de initiatiefnemer legt uit: "De kinderen stonden te popelen om aan de slag te gaan. Momenteel zit een van de kinderen helaas in quarantaine en hij vindt het verschrikkelijk dat hij er niet bij kan zijn.".

 

Inmiddels leidt Jan deze succesvolle actie al een paar jaar en het opgehaalde geld gaat ieder jaar naar een ander doel. "Wij maken er echt een feestje van."

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services