Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerstbomenophalers van Ilpendam zamelen geld in voor het goede doel

Gepubliceerd: Zaterdag 12 januari 2019 18:33

Kerstbomenophalers van Ilpendam zamelen geld in voor het goede doel

Foto: Omroep PIM

Ook in Ilpendam worden kerstbomen aan de deur opgehaald, maar waar de andere kernen voor een kerstboomverbranding kiezen, krijgen de kerstbomen van Ilpendam een andere bestemming. De kerstbomen worden namelijk door de gemeente opgehaald en daarna versnipperd. Goed voor het milieu en zo kan er weer energie en compost van gemaakt worden.

Het verzamelen van de kerstbomen wordt in Ilpendam goed georganiseerd door Jan Wals. Vorig jaar heeft Jan Wals de kinderen begeleid bij het ophalen van alle kerstbomen en dit jaar werd Jan door de gemeente benaderd met de vraag of hij deze taak weer wilden vervullen.

Nina, Stijn, Jens, Emelie, Daniël, Thaam, Tygo, Jesper, Lisan en Job zijn de afgelopen twee weken druk bezig geweest om alle kerstbomen uit Ilpendam te verzamelen. Via een WhatsApp-groep werden de kinderen op de hoogte gebracht waar ze kerstbomen konden ophalen. De bomen werden vastgebonden achter hun fiets of op de aanhanger geladen die de kinderen vorig jaar tijdens de wekelijkse hobbyclub gemaakt hebben.

De hobbyclub was vorig jaar het goede doel van de kerstboominzameling. Want naast het dubbeltje dat de gemeente voor elke kerstboom geeft, heeft Jan meerdere sponsoren verzameld die ook allemaal een dubbeltje per kerstboom doneren. Zo is een kerstboom in Ilpendam in één keer veel meer waard! De helft van de opbrengst is voor de kinderen en de andere helft is dit jaar voor de Ilpendamse Fanfare.

Op woensdagmiddag kwam de grote vrachtwagen van de gemeente Waterland de kerstbomen ophalen, 256 stuks om precies te zijn. Met een grote grijper werden de kerstbomen onder toezicht van de kinderen in de bak geladen. Voor de kerstbomenophalers van Ilpendam zat hun taak erop.

Vrijdag verzamelden de kinderen zich op de zaak van Jan Wals. Daar werd bekendgemaakt dat uiteindelijk 41 sponsoren zich hadden aangemeld. De kinderen wisten al dat ze 256 kerstbomen hadden opgehaald, maar wat zij nog niet wisten was het eindbedrag. Ook de voorzitter van de Ilpendamse Fanfare was aanwezig en zij kreeg uit handen van de kinderen een cheque van € 630 overhandigd. Een mooi bedrag dat de Ilpendamse Fanfare goed kan gebruiken nu zij 125 jaar bestaan.

Als afsluiting kregen de kinderen een heerlijke schaal met patat, bitterballen en frikandellen en natuurlijk gingen ze met een leuk zakcentje naar huis.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services