Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerken van Waterland komen met bijzonder Pinksterproject

Gepubliceerd: Zondag 23 mei 2021 10:14

Kerken van Waterland komen met bijzonder Pinksterproject

Foto: Protestantse Gemeente

De kerken van Waterland hebben een bijzonder Pinksterproject, een idee van ds. Gerdien Neels (de nieuwe dominee van Ransdorp en Holysloot). Zij willen hiermee gemeenteleden uit heel Waterland (Monnickendam, Broek, De Purmer, Edam, Purmerend, Marken, Zuiderwoude, Uitdam, Landsmeer, Zunderdorp, de Beemster, Zeevang, Oudendijk, Koggeland, Ransdorp, Holysloot, Ilpendam, Watergang en Durgerdam) aan elkaar verbinden.

Alle gemeenteleden uit die plaatsen, hebben geel, rood en oranje gekleurd papier gekregen. Daarop schrijven ze een Pinkstergroet aan iemand die ze niet kennen Van dat papier vouwen ze vervolgens een duif. De duiven worden verzameld en verdeeld. Met Pinksteren krijgt iedereen een groet van iemand uit een andere plaats.

Een aantal van de voorgangers kwamen bij elkaar in de Grote Kerk van Edam. Daar was ruimte genoeg om de duiven allemaal neer te leggen, in de vorm van een vlam. Daar zongen de voorgangers met elkaar een Pinksterlied, dat werd gefilmd (met een drone om alle duiven in beeld te brengen). Het filmpje van dat lied wordt in de 13 kerken met Pinksteren in de dienst gebruikt.

Charlotte Kremer: "Het is voor het eerst dat we iets dergelijks met zo veel gemeenten samen doen; een unicum! En weer een manier om in deze tijd van beperkingen in nieuwe en bijzondere vormen toch met elkaar kerk te zijn."

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services