Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerken gaan 'Klokken van Hoop' luiden

Woensdag 18 maart 2020 11:03

Kerken gaan 'Klokken van Hoop' luiden

Foto: Chardy van Riel

De Stichting Vrienden van de Paradijskerk is op internet de actie "Klokken van Hoop" gestart waarbij kerken worden opgeroepen om de komende drie woensdagen om 19.00 uur een kwartier de klokken te luiden als teken van hoop. Honderden kerken in Nederland hebben al aangegeven aan de actie mee te zullen werken.

Op de website van de Stichting Vrienden van de Paradijskerk valt te lezen: "Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus. In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten. Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten. Kerken – de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben – kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop te verkondigen.

In deze tijd waar zo veel mensen behoefte hebben aan tekenen van hoop en uitkomst, waar mensen van allerlei generaties (tijdelijk) sociaal geïsoleerd raken, zijn het de kerken die een oproep van hoop kunnen doen. Help mee om die oproep van hoop letterlijk van de torens te laten horen!"

Kerken worden opgeroepen om de komende drie woensdagavonden tussen 19.00 en 19.15 uur de klokken te luiden. De organisatoren van de actie willen de klokken luiden als teken van hoop en troost voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten, maar ook als signaal dat we samen respect hebben voor al die hulpverleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen. En mensen die de klokken horen luiden wordt voorgesteld om een kaars voor het raam of een lantaarn voor de deur zetten, als teken van verbondenheid met elkaar.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services