Het kloppend hart van Waterland
Live

Kerkdiensten op Marken worden via YouTube uitgezonden

Gepubliceerd: Zaterdag 14 maart 2020 15:13

Kerkdiensten op Marken worden via YouTube uitgezonden

Foto: Pieter Pereboom

Vrijdagmiddag 13 maart besloten de moderamen van de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente op Marken om de kerkdiensten tot 1 april 2020 niet door te laten gaan om daarmee een snellere verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

De invloed van die beslissing is groot. Het zou betekenen dat we als Christelijke gemeente tot aan Palmpasen het zonder de zondagse verkondiging van het evangelie moeten stellen. Volgens ons is dat in deze tijd van snelle communicatie via YouTube en sociale media niet nodig. Daarom gaan we als Protestantse gemeente de kerkdiensten tot 1 april 2020 uitzenden via een zogenaamde live-uitzending vanuit de Grote Kerk op Marken. We beginnen op dezelfde tijd als normaal. Het enige verschil is dat we met elkaar geen psalmen en liederen kunnen zingen. In plaats daarvan gebruiken we korte muzikale meditatieve momenten die door de organist van dienst worden verzorgd.

De live-uitzendingen met beeld en geluid kunnen via https://youtu.be/j--G0Rec44s worden bekeken. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deze kerkdiensten digitaal met ons mee te vieren. Zondag is de derde zondag van de veertig dagen tijd. Voorganger Ds. H.Z. Klink.

Bron: Protestants Marken

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services