Het kloppend hart van Waterland
Live

Karmac Bibliotheek schenkt haar vrijwilligers foto Marker bruiloft

Gepubliceerd: Woensdag 28 september 2016 17:53

Als dank voor de inzet van de vele vrijwilligers in de gemeente Waterland in het algemeen en die op Marken in het bijzonder heeft Karmac Bibliotheek een foto van een gezelschap bruiloftsgasten in Markens kostuum op posterformaat af laten drukken en in laten lijsten en overhandigd aan de vrijwilligers.

Tot 1 januari 2014 verzorgde Bibliotheek Waterland uit Purmerend het bibliotheekwerk in de gemeente Waterland en dus ook op Marken. In de bibliotheek hingen foto’s die de vrijwilligers van  ontvangen hadden ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de dijk tussen Marken en het vasteland. Toen Bibliotheek Waterland haar dienstverlening beëindigde nam zij, tot grote telleurstelling van de vrijwilligers, deze foto’s mee.

Als dank voor de inzet van de vele vrijwilligers in de gemeente Waterland in het algemeen en die op Marken in het bijzonder heeft Karmac Bibliotheek een foto van een gezelschap bruiloftsgasten in Markens kostuum op posterformaat af laten drukken en in laten lijsten.

Het betreft een in het Zuiderzee museum nagespeelde ijsbruiloft, waar in totaal bijna 90 inwoners van Marken in traditionele klederdracht gestoken aan deelnamen. Tijdens een bijeenkomst met de Markense vrijwilligers op maandag 26 september bood Theo Doreleijers, algemeen manager van Karmac Bibliotheek, deze fraaie historische plaat aan de vrijwilligers aan. De foto krijgt een ereplaats in de bibliotheek in Het Trefpunt. Hij is gemaakt door de bekende Waterlandse fotograaf Ria Houweling en sierde ook haar boek ‘Waterland in beeld 2013’.

Bron: Karmac Bibliotheek

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services