Het kloppend hart van Waterland
Live

Kaasmarkt, beachvolley en boerenmarktavond in De Purmer

Gepubliceerd: Donderdag 04 augustus 2022 18:38

Kaasmarkt, beachvolley en boerenmarktavond in De Purmer

Foto: Omroep PIM

Tijdens de feestweek waren er tal van festiviteiten rondom de viering van 400 jaar De Purmer. Zo werd er ook op een avond een boerenmarkt georganiseerd. 21 kramen stonden opgesteld met een divers aanbod zoals natuurlijk kaas, wol met een demonstratie spinnen, kunst en brocante.

Naast de boerenmarkt waren de kaasdragers van de Edammer kaasmarkt aanwezig die hun naast het dragen van de kaas ook bezoekers op hun berrie lieten plaatsnemen, Deze avond vond ook het Beachvolleybaltoernooi plaats. Teams van de buurtverenigingen uit De Purmer gingen met elkaar de strijd aan om het behalen van de hoogste punten. 

PIM trof de burgemeester van Monnickendam, Marian van der Weele en de burgemeester van Edam-Volendam Lieke Sievers aan die gezellig met zijn tweeën het evenement bezochten. Marian van der Weele hield een boek vast. Het bleek het jubileumboek Purmer 400 jaar te zijn waarin bewoners over hun herinneringen van De Purmer vertellen. Op het ingerichte beachvolleybalterrein krioelde het van spelers en toeschouwers. Het ging er bij de spelers fanatiek aan toe. 

De organisatie is zeer tevreden over het verloop van de feestweek en ook deze avond werd goed bezocht. Bij de ingang was voor de gelegenheid een parkeerplaats ingericht. Deze stond bomvol en daarnaast glommen vele fietssturen in de avondzon. Twee jaar is de organisatie bezig geweest en heeft zij aan het opzetten van de festiviteiten gewerkt, maar de voldoening is groot en ze ervaren de hele week een groot saamhorigheidsgevoel. De weergoden werkten de hele week goed mee.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services