Het kloppend hart van Waterland
Live

Jubileum pianiste Gerda Zandstra

Gepubliceerd: Donderdag 16 november 2017 12:15

Jubileum pianiste Gerda Zandstra

Foto: Ria Houweling

Een bijzonder jubileum, vorige week woensdag in Swaensborch. Na de kerkdienst op woensdagmiddag werd Gerda Zandstra in het zonnetje gezet. Deze maand is het 40 jaar geleden, dat zij begon met de muzikale begeleiding van de kerkdiensten, die wekelijks in Swaensborch worden gehouden. Eerst gebeurde dat op een elektronisch orgel, later op de piano.

Enkele jaren geleden heeft zij een kerkelijk onderscheiding gekregen vanwege 50 jaar orgelspel in de Protestantse Gemeente van Monnickendam. Dominee Martien Pettinga had uitgerekend, dat Gerda in deze jaren ongeveer zevenduizend kerkdiensten heeft begeleid, nog afgezien van uitvaarten. “Ik heb het wat afgerond om op een mooi Bijbels getal uit te komen”, aldus ds. Pettinga. Een geweldige prestatie! Het leverde Gerda een applaus op van de aanwezigen. Hij memoreerde in zijn toespraak de grote trouw van Gerda en haar inzet. Ook na al deze jaren bereidt zij zich nog altijd grondig voor op haar orgel- en pianospel.

Uit handen van Riet Temmink, de coördinator van de oecumenische kerkdiensten in Swaensborch, ontving de jubilaris een bos bloemen en een enveloppe met inhoud. Gerda van haar kant trakteerde de bewoners die aanwezig waren en de vrijwilligers op een punt appeltaart met slagroom.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services