Het kloppend hart van Waterland
Live

Jordy Kok wint Zwemmeland 2022; Petra Guijt beste vrouw

Gepubliceerd: Dinsdag 13 september 2022 20:50

Jordy Kok wint Zwemmeland 2022; Petra Guijt beste vrouw

Zondagmiddag werd rond het middaguur het startsein gegeven voor de tiende editie van het zwemfestijn 'Zwemmeland'. Een zwemtocht van 3,5 km van Marken naar Monnickendam. Winnaar werd Jordy Kok uit Broek in Waterland. Beste dame was Petra Guijt.

Er deden er 220 personen mee aan het zwemspektakel, waaronder ook een aantal Markers of Marker gerelateerd : Erwin van Altena., vader Orpheus & zoon Sander Dorland en Jeffrey Appel.

De start was op de officiƫle zwemlocatie van Marken nabij de haven en de finish was op het Hemmeland. De deelnemers konden hun kleding inleveren bij de organisatie, die deze 'bagage' naar het Hemmeland bracht.

Er was een windkracht Noordwest 1,0 (bijna geen wind) op de Gouwzee, de watertemperatuur was 19,0 graden en de luchttemperatuur 22,0 graden, meldde organisator Peter de Gooijer. Iedereen moest binnen twee uur het Hemmeland hebben bereikt, anders werden ze uit het water gehaald.

KNRM Marken was (wederom) met twee boten op het water om toezicht te houden en eventueel personen uit het water te halen, als het niet meer ging. Ook namens de organisatie voeren er diverse boten mee.

Tekst en foto's: PIeter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services