Het kloppend hart van Waterland
Live

Jongeren uitgedaagd tijdens Watersportspektakel in Waterland

Gepubliceerd: Dinsdag 13 juli 2021 12:51

Jongeren uitgedaagd tijdens Watersportspektakel in Waterland

Foto: Omroep PIM

Buiten met vrienden spetteren en springen in het water, lekker erbij gillen ook. Konden ze het nog, onze jongeren? Na een periode vaak veel binnen te hebben gezeten door corona konden ze weer fijn met elkaar naar buiten voor sport en spel tijdens het door De Bolder in samenwerking met Sportservice Waterland georganiseerde watersportprogramma voor jongeren. Jongeren tussen 13 en 25 jaar konden gratis meedoen door een financiële bijdrage van Summergames.

In de vier grote kernen van Waterland, Ilpendam, Broek in Waterland, Monnickendam en Marken vond het watersportspektakel plaats. Er was een mooie opkomst, behalve in Broek in Waterland vanwege de keiharde wind op dinsdag. Toch waren er ook op die dag wat diehards op het Havenrak in de weer. PIM was er in 3 kernen bij.  

We filmden de rafters en suppers in Ilpendam, en in Monnickendam bij het Sail & Surf Center. Daar konden de jongeren ook windsurfen. Op Marken was het bij het strandje bij de haven. Daar stond ook veel wind, maar gelukkig wel richting Marken, anders hadden de organisatoren Jerome den Enting en Rachel Plaggenburg hen op de Gouwzee moeten ophalen.

De jongeren vonden het heel leuk. Ook al was het soms een beetje eng, of nat, of koud... maar al met al een groot succes.

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services