Het kloppend hart van Waterland
Live

Jochem Schoorl winnaar Waterlandse Talentprijs

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 19:40

Jochem Schoorl winnaar Waterlandse Talentprijs

Foto: Ria Houweling

Tijdens de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2019 is voor de 1e keer de Waterlandse Talentprijs uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om een Waterlands talent te stimuleren in zijn/haar verdere ontwikkeling. Winnaar is geworden Jochem Schoorl uit Monnickendam.

Jochem is een 21-jarig zeiltalent die naast zijn studie heeft deelgenomen aan het WK zeezeilen en meervoudig Nederlands kampioen is geweest. Hij is sinds 3 jaar actief lid van het eredivisieteam van Watersport Vereniging Uitdam en fungeert ondanks zijn jonge leeftijd als mentor voor jongere talenten. De indiener van de nominatie geeft aan dat we nog veel van Jochem mogen verwachten. Een zeer terechte winnaar dus!
 
Nominaties
Gemeente Waterland heeft dit jaar voor het eerst de Talentprijs in het leven geroepen om een Waterlands talent of talenten in het zonnetje te zetten. Daarbij waren er weinig restricties. Het kon dus gaan om een muzikaal of sportief talent of om een talent voor innovatie of motivatie. In totaal ontving gemeente Waterland zes nominaties met diverse motiveringen. Bedoeling is om deze prijs jaarlijks toe te kennen.
 
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waterland werd live op PIM uitgezonden en zal van donderdag 10 januari tot en met zondag 13 januari elke dag om 19.00 uur worden herhaald.
 
Bron: Gemeente Waterland / Foto's: Ria Houweling

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services