Het kloppend hart van Waterland
Live

Jeugdworkshop Slag op de Zuiderzee in de Speeltoren

Gepubliceerd: Maandag 24 april 2023 08:43

Jeugdworkshop Slag op de Zuiderzee in de Speeltoren

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

In de meivakantie herhaalt Waterlandsmuseum de Speeltoren op woensdag 3 mei, wegens groot succes, de gratis workshop voor de jeugd met het thema Slag op de Zuiderzee, SCHEPEN MAKEN.

Creakids kunnen zich inleven in de Slag op de Zuiderzee, die deze zomer uitgebreid herdacht wordt. Kom alvast in de stemming voor de viering van deze roemruchte zeeslag uit 1573, waar wij Jan Haring en Cornelis Dirkszoon van kennen, en die je bovendien in objecten in het museum terugvindt. Je kunt er onder andere een stuk van de ketting van de verslagen Spaanse admiraal Graaf van Bossu zien!


Op woensdagmiddag 3 mei kun je schepen namaken uit de tijd van de Slag op de Zuiderzee
Op welke schepen werd er gevaren in 1573? Je leert het in deze gratis workshop. Op een groot drieluik met het silhouet van Monnickendam en de golven van de Zuiderzee op de voorgrond kunnen de kinderen zeilschepen en vissersboten maken uit die tijd. Martin Visser van de Archeologische Werkgroep heeft de basisvormen voorbereid en jij kunt je schip schilderen en optuigen met masten en zeilen. Maak het zo echt en zo mooi als je zelf wilt. Martin Visser vertelt tijdens de workshop van alles over de spannende Slag op de Zuiderzee en hij weet heel erg veel van allerlei soorten schepen.


De workshop is van 13.30 tot 15.00 uur en geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Professionele begeleiding is aanwezig. Graag even reserveren voor deelname via info@despeeltoren.nl of aan de balie van het museum. Er kunnen per middag maximaal 12 kinderen meedoen. De workshops zijn gratis, maar je moet wel een entreekaartje kopen.


Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4, Monnickendam, tel.: 0299-652203. 

Let op: de openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Zie ook www.despeeltoren.nl of op FB en Instagram @despeeltoren

 

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services