Het kloppend hart van Waterland
Live

Jan Haring Race met goede wind en zon, succes voor zeilers, visrokers en kroegtijgers

Gepubliceerd: Zondag 24 juli 2022 12:10

Jan Haring Race met goede wind en zon, succes voor zeilers, visrokers en kroegtijgers

Op zondagmorgen vroeg toog het team van PIM naar de haven waar we eerst even gingen kijken hoe het met de zeilers ging. Er lagen prachtige schepen in en net buiten de haven. De schippers van de bruine vloot kwamen in alle vroegte bijeen voor palaver (instructies). Om 10 uur voeren zij uit voor een parcours over het Markermeer. Een mooi gezicht natuurlijk al die prachtige schepen zo onder de brug door.

En de rokers? Die waren ook al heel vroeg uit de veren voor een goed stekkie. De wedstrijdaal kwam pas later, dus veel van hen waren al vroeg aan het proefroken met zelf meegenomen vis. Of, zoals we ook zagen bij een deelnemer, met wild ganzenvlees met compote als tussendoortje.

De sfeer zat er ook 's ochtends al goed in. Langzamerhand werd de haven ook voller. Jan Meerman, een van de organisatoren van de JHR, was tevreden. Het werk zit hem vooral in de voorbereiding en tijdens het event is het vooral genieten geblazen. Dat zag je de kroegtijgers ook doen in de loop van de dag - en bij sommigen was het genieten van de vorige avond nog goed zichtbaar. Maar: ’s avonds een man, ’s morgens een man!

Tot volgend jaar weer!

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services