Het kloppend hart van Waterland
Live

Jan Commandeur winnaar Marker Open Jeu de Boules 2014

Gepubliceerd: Zondag 17 augustus 2014 12:59

Jan Commandeur is afgelopen weekend winnaar geworden van de Marker open Jeu de Boules 2014.

In de finale won hij met 2-0 van Klaas Peereboom, de winnaar van vorig jaar. Commandeur kon na afloop de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen.

De Marker Open werd zondag op het sport complex van Sportvereniging Marken gespeeld. Er waren zestien deelnemers, welke verdeeld waren in vier poules van vier. De beste twee van elke poule gingen door naar de kwartfinale. Vervolgens volgde de halve finale en uiteindelijk de finale.

In de halve finale won Jan Commandeur van Pieter Boes (13-5) en Klaas Peereboom van Neeltje Kaars (13-7).

De finale won Commandeur in twee spelletjes (‘best of three’) met 13-9 en 13-11 van Klaas Peereboom. In 2008 heeft Commandeur dit toernooi ook al een keer op z’n naam geschreven.

Tijdens het gehele toernooi kwam (soms) de regen met bakken uit de lucht, maar met de prijsuitreiking kwam er een stralend zonnetje. De grote wisselbeker werd door Neeltje Kaars uitgereikt aan de winnaar.

Het jaarlijks terugkerende jeu de boules evenement werd dit jaar voor het tiende jaar georganiseerd.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom