Het kloppend hart van Waterland
Live

Jaarlijkse Brandweeravond in Zuiderwoude dit jaar met Koninklijk tintje

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 15:22

Jaarlijkse Brandweeravond in Zuiderwoude dit jaar met Koninklijk tintje

Tijdens de jaarlijkse Brandweeravond, die dit jaar in Zuiderwoude werd gevierd, ontvingen drie brandweermannen uit handen van burgemeester Kroon een Koninklijke onderscheiding.

Onze brandweermensen hebben elk jaar een feestavond met de gehele groep uit de gemeente Waterland. Ditmaal was als locatie gekozen voor het dorpshuis in Zuiderwoude. Al vroeg in de avond kleurde de straat rood van de brandweerauto’s. Want feest of niet: de brandweer is altijd paraat.
 
De avond werd geopend door gebiedscommandant Robin Alblas. Aan hem de taak om een aantal diploma’s uit te reiken. Immers, de zittende brandweermannen en vrouwen moeten ook regelmatig bijscholen. Zo werden er diploma’s uitgereikt voor “instructeur”, “chauffeur”, en “pompbediende”.
 
Onder het genot van koffie met gebak werden daarna 6 personen gehuldigd door burgemeester Luzette Kroon. Zij werden gehuldigd vanwege hun lange staat van dienst. Michel Koerse, 25 jaar brandweer; Edwin van Gog, Jan Biedemeijer en Erik Wolfswinkel 30 jaar brandweer; Dirk de Waart 35 jaar brandweer en tenslotte Jaap Vlugt voor maar liefst 40 jaar actief bij de brandweer. Mooie woorden, een medaille en een bos bloemen waren er voor deze mannen. Daarnaast was er ook aandacht voor een drietal leden dat afscheid nam van de brandweer, in een enkel geval tijdelijk.

Na een korte pauze kwam de burgemeester nogmaals aan het woord. Maar nu voor een heel serieuze zaak. Drie brandweermannen uit het team ontvingen een Koninklijke Onderscheiding; elk werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Gerard Lubregt, Bart Moerman en Jan Bruijn. De burgemeester sprak elk apart toe voor hun lange staat van dienst en benadrukte hun belangrijke inzet voor de veiligheid van onze gemeente. Na het opspelden van het insigne en het uitreiken van de bloemen volgden de felicitaties door familie en collega’s. De heren waren zichtbaar onder de indruk van de onderscheiding.


De feestavond duurde daarna nog lang. Een gezellige avond met een mooi Koninklijk tintje...
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services