Het kloppend hart van Waterland
Live

Jaagweg en Kanaaldijk (N235) afgesloten van 14 t/m 27 augustus

Gepubliceerd: Vrijdag 14 juli 2023 16:42

Jaagweg en Kanaaldijk (N235) afgesloten van 14 t/m 27 augustus

Foto: Provincie Noord-Holland

De N235 gaat dicht tussen maandag 14 augustus en zondag 27 augustus. De weg en de busbaan krijgen een nieuwe laag asfalt. Tussen het kruispunt bij de Dollard in Watergang en het kruispunt met de Dorpsstraat in Ilpendam is de weg dan in beide richtingen afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer (zie kaartje). Beide kruispunten blijven open. De bus en de nood- en hulpdiensten kunnen er wel altijd langs. Dat geldt ook voor bewoners met een woning aan dat deel van de Jaagweg of Kanaaldijk. Ook fietsers en voetgangers kunnen langs het werk.

Het asfalt op de Jaagweg en Kanaaldijk heeft op het deel tussen Watergang en Ilpendam beschadigingen. Dat geldt voor de weg en de busbaan. De wegafsluiting is nodig om het werk veilig en zo snel als mogelijk uit te kunnen voeren.

Omleidingen
Een afsluiting betekent omrijden. De omleidingsroute leidt verkeer met bebording om vanuit Ilpendam via de N235 naar de A7. Voor verkeer van en naar het gebied de Dollard loopt de route via de N235 naar de N247. Bewoners van Watergang hebben afwisselend de ene route of de andere. Via tekstkarren en verkeersregelaars krijgen de bewoners de informatie die zij nodig hebben. Ook op www.bereikbaarheidwaterland.nl zijn de omleidingsroutes per dag te vinden. Direct aanwonenden krijgen een ontheffing zodat zij altijd hun huis kunnen bereiken.

Werken in de zomer
Om het verkeer en omwonenden zo min mogelijk te hinderen, vinden de werkzaamheden in de zomervakantie plaats. Er wordt gewerkt van 06.00 uur tot 21.00 uur zodat het asfalteren en de nieuwe belijning van dit wegdeel binnen 2 weken klaar kan zijn. Verkeersregelaars begeleiden de bussen langs de wegdelen waar gewerkt wordt. Dat kost iets meer tijd en betekent een kleine vertraging voor buspassagiers.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het programma Bereikbaarheid Waterland? Neem dan contact op met het Servicepunt van de Provincie Noord-Holland via 0800-200600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Meer informatie over werk aan de weg vindt u ook op de regionale facebookpagina.

 

Bron: Provincie Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services