Het kloppend hart van Waterland
Live

Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint spelen Literair Varié2 in de Broeker Kerk

Gepubliceerd: Donderdag 06 oktober 2022 10:56

Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint spelen Literair Varié2 in de Broeker Kerk

Foto: Broeker Kerk

Op zondag 23 oktober om 15.00 uur spelen Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint Literair Varié2 in de Broeker kerk in Broek in Waterland.

Het begon per ongeluk: jaren geleden sprongen Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint op het laatste moment in voor een zieke collega. Het publiek waardeerde het inderhaast samengestelde programma en Ivo en Pieter vonden het heerlijk om weer eens samen op de planken te staan. De samengestelde serie verzen en liedjes groeiden uit tot een weloverwogen, maar tintelende show.

Zeven jaar lang traden Ivo en Pieter te hooi en te gras op met hun Literair Variété. Toen alle belangrijke culturele brandpunten waren aangedaan, stelden Pieter en Ivo een nieuw programma samen: Literair Varié2. Pieter maakte nieuwe liedjes en Ivo schreef nieuwe verzen, maar de vorm bleef hetzelfde: een podium, een piano, een tafeltje en twee heren in gedekte kostuums.

Met de beste teksten uit hun eerdere programma's - aangevuld met nieuw materiaal - komen Pieter en Ivo op 23 oktober naar Broek in Waterland. Een flitsende PowerPointPresentatie vormt een onvervreemdbaar deel van de voorstelling. Woorden en noten doen hun werk. Geen nieuwe cabaretstart, geen nostalgische terugblik, geen stand-up comedy, maar een liefderijk en vreugdevol eerbewijs aan Tekst en Muziek door twee vrienden, die als prille studenten voor het eerst samen optraden.

Meer informatie: http://www.broekerkerk.nl

Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services