Het kloppend hart van Waterland
Live

Intocht Sinterklaas in Ilpendam

Gepubliceerd: Zondag 25 november 2018 22:12

Intocht Sinterklaas in Ilpendam

Foto: Omroep PIM

Nadat Sinterklaas een week eerder met zijn Pieten in Monnickendam was aangekomen, was deze zaterdag Ilpendam de laatste plaats in Waterland waar de Sint voet aan wal zette.

Rond 15.00 uur stond de Hefbrug in Ilpendam vol met kinderen en hun ouders die allemaal waren gekomen om De Sint en zijn Pieten welkom te heten in Ilpendam. Ook burgemeester Kroon was, na een drukke dag met intochten in Broek in Waterland en Marken, in Ilpendam aanwezig om ook daar de Sint te verwelkomen.

Dit jaar werd Sint en zijn gevolg niet begroet met de klanken van de Ilpendamse fanfare, want die waren druk aan het oefenen voor een concert dat zij die dag hadden in Purmerend. Dus dit jaar was de fanfare uit Edam opgetrommeld. Zij trakteerden de aanwezigen op een groot aantal Sinterklaasliedjes.

Na welkom geheten te zijn door de burgemeester ging de Sint via een haag van wachtende kinderen naar zijn klaarstaande cabriolet om relaxed, met de burgemeester aan zijn zijde, richting Dorpshuis te rijden. Daar werd net als elk jaar weer een groot Ilpendams Sinterklaasfeest gepresenteerd, inclusief de bekende Pietenrevue.


Sint was nu overal in Waterland en dat werd gevierd met veel liedjes en veel schoentjes die door de kinderen gezet mochten worden.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services