Het kloppend hart van Waterland
Live

Interview met Sacha Bronwasser over haar boek ‘Luister’ in Broeker Kerk

Gepubliceerd: Zaterdag 09 maart 2024 20:45

Interview met Sacha Bronwasser over haar boek ‘Luister’ in Broeker Kerk

Foto: Cultuurgilde Broeker Kerk

Op 4 april is er om 20.00 uur een interview van Reintje Gianotten met Sacha Bronwasser over haar boek 'Luister' in de Broeker Kerk.

‘Luister’: een zinsbegoochelende zoektocht naar identiteit, erkenning en schuld. ‘In 1989 vertrekt de twintigjarige Marie uit Nederland. Ze gaat in Parijs aan de slag als au pair. De stad, de taal, het werk in een ingewikkeld Frans gezin; in alle opzichten is het een harde reset. Haar volwassenwording, zo langgeleden, wordt opgerakeld door de aanslagen van 2015 in Parijs, waarbij een oud-docent betrokken is. In ‘Luister ‘ ontwart Marie de knoop van haar verleden.’ 

 

Over de auteur: Sacha Bronwasser is schrijver, spreker, kunsthistoricus en curator, in wisselende volgorde. Ze debuteerde in oktober 2019 met het veelgeprezen ‘Niets is gelogen’. Over de interviewer: Reintje Gianotten is Neerlandica, redacteur, voormalig uitgever, superlezer en literatuurliefhebber.


Uit reviews: ‘Zo kan het dus ook, ik bedoel, zo kan het nog steeds in literatuur’ (Groene Amsterdammer), ‘Onweerstaanbaar’ (Volkskrant), ‘Ontroerende tragiek: krachtig, aandoenlijk‘ (NRC), ‘Zonder meer eredivisie, deze roman’ (Ilja Leonard Pfeijffer), ‘Een meesterwerk’ (De Limburger). ‘Luister’ staat op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2024. 

 

Meer informatie: www.broekerkerk.nl

Bron: Cultuurgilde van de Stichting Broeker kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services