Het kloppend hart van Waterland
Live

Indrukwekkende cd-presentatie van Tatiana Koleva in Bimhuis

Gepubliceerd: Maandag 23 oktober 2017 08:04

Indrukwekkende cd-presentatie van Tatiana Koleva in Bimhuis

Foto: Omroep PIM

Op zondag 15 oktober presenteerde Tatiana Koleva haar nieuwe cd 'Songs for Marimba' in het Bimhuis in Amsterdam. PIM was erbij en was getuige van een indrukwekkend concert.

De uit Bulgarije afkomstige, maar al jaren in Monnickendam woonachtige Tatiana Koleva, geniet al vele jaren internationale bekendheid als percussionist, gespecialiseerd in het bespelen van de marimba. Tatiana, de Dwarse, de Koppige, maar ook Perfecte Percussioniste. Ze treedt regelmatig op, geeft masterclasses, kamerconcerten, en is ook als leraar verbonden aan het Prins Claus conservatorium in Groningen.

De marimba is een mooi slaginstrument in een ensemble, maar verdient ook aandacht als solo-instrument. De houten balkjes lijken in een zeker opzicht op een piano, maar de klankkleur is wel donkerder. De cd bevat nieuwe composities en is geschreven en ontwikkeld in samenwerking met de componisten Jacob TV, Peter Klatzow, David Dramm, Florian Magnus Maier en Albert van Veenendaal. De cd maakt onderdeel uit van de serie Ladder of Escape, en is nummer 15 op het Attacca label.

In 2009 begon Tatiana een zeer succesvol project getiteld 'Youth Percussion Pool' en deze talentvolle jongeren waren natuurlijk bij de cd presentatie aanwezig. Maar zij waren niet de enigen. Meerdere gastmusici traden samen met Tatiana op in het Bimhuis. Zo waren ook Han Buhrs, Rutger van Otterloo, Albert van Veenendaal en Kika aanwezig.

Op de cd staan oude nummers, zoals dat van John Cage genaamd “In the landscape”. Maar ook eigen werk zoals “Way Home”. Heel anders klinkt “Flamenco Solea”, waar onmiskenbaar de Spaanse invloed te horen is, en wat zeer geschikt is voor dit slaginstrument. Ook bevat de cd nogal wat moderne varianten op de traditionele muziek. Plat gezegd zijn er ook toeters en bellen. Heel indrukwekkend is ook haar samenspel met Rutger van Otterloo op de sax.

Het werd een zeer bijzonder concert. En in het Bimhuis zijn velen aanwezig om daar getuige van te zijn en zonder uitzondering is iedere bezoeker vol enthousiasme.

De gehele cd-presentatie is van maandag 23 tot en met zaterdag 28 oktober om 19.00 uur bij PIM te bekijken.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services