Het kloppend hart van Waterland
Live

Indrukwekkende 49e uitvoering van Johannes Passion door Cantorij Monnickendam

Gepubliceerd: Zondag 09 april 2017 09:21

Indrukwekkende 49e uitvoering van Johannes Passion door Cantorij Monnickendam

Op zaterdag 1 april 2017 heeft de Cantorij Monnickendam voor de 49e keer de Johannes Passion van Johan Sebastiaan Bach uitgevoerd.

In de weken voor Pasen worden de werken van Johan Sebastiaan Bach in vele varianten uitgevoerd. De Johannes Passion verhaalt over Bach’s interpretatie van de lijdensweg van Jezus.

Al sinds de jaren zestig voert de Cantorij Monnickendam jaarlijks de Johannes Passion op. En sinds 2012 gebeurt dit onder leiding van dirigent Marcel den Dulk. En elk jaar weet deze dirigent het publiek toch weer te verrassen en te ontroeren met weer een nieuwe benadering van dit klassieke stuk van Bach.

Deze uitvoering werd mede glans gegeven doordat naast een fantastisch koor en een wervelend Nationaal Symfonisch Kamerorkest ook een zestal voortreffelijke solisten meededen. Naast Jean-Léon Klostermann in de rol als evangelist was daar Joost Schouten als Christus, en de aria's werden gezongen door Marijn Zwitserlood (bas), Elma van de Dool (sopraan), Helena van Heel (mezzosopraan) en Jan-Willem Schaafsma (tenor).

In het Paasweekend zal PIM op zaterdag 15 april en op zondag 16 april om 20.00 uur de herhaling uitzenden van de live-registratie die wij maakten van de 46e uitvoering van de Johannes Passion door Cantorij Monnickendam. U kunt de herhaling bekijken op kanaal 44 (digitaal) en S12+ (analoog) van Ziggo en kanaal 328 van KPN. U kunt de uitzending ook volgen via onze digitale stream op http://tv.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services