Het kloppend hart van Waterland
Live

Ina Molenaar loopt Circuit Run voor Stichting Hartekind

Gepubliceerd: Donderdag 17 maart 2016 10:49

Samen met haar zoon Julius, die geboren is met een hartafwijking, doet Ina Molenaar uit Monnickendam aanstaande zondag mee aan de Circuit Run Zandvoort om zo geld op te halen voor Stichting Hartekind.

Al vele jaren wordt in Zandvoort de Circuit Run georganiseerd, een wedstrijdloop van 12 kilometer die voor een groot gedeelte over een wel heel speciaal parcours gaat, nl. het circuit van Zandvoort. Er wordt gestart in de pits, dan een ronde over het circuit (4 km), dan over het strand en de boulevard (4 km), en dan nog 4 km door het centrum van Zandvoort, om vervolgens te finishen voor de hoofdtribune van het circuit.

In samenwerking met Rotaryclub Zandvoort wordt er ook elk jaar een goed doel uitgekozen waarvoor geld wordt opgehaald. Dit jaar is dat Stichting Hartekind. Stichting Hartekind haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Jaarlijks worden er in Nederland zo'n 1500 kinderen geboren met een hartafwijking. Daarvan overleed 50 jaar geleden nog 75%. Dat zijn er nu nog maar 150 per jaar. Maar dat zijn er nog steeds 150 teveel.

Ina Molenaar uit Monnickendam doet dit jaar mee aan de Circuit Run, samen met haar zoon Julius. Julius is geboren met een hartafwijking, en heeft al meerdere operaties moeten ondergaan. Mede door het door Stichting Hartekind gefinancierde onderzoek worden er steeds meer levensreddende technieken ontwikkeld.

Meer informatie over de Circuit Run en de sponsorloop van Ina en Julius vindt u op: www.alvarum.com/inamolenaar.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services