Het kloppend hart van Waterland
Live

In het stralende zonnetje met een glimlach door 23 blubbersloten

Gepubliceerd: Vrijdag 06 juli 2018 17:10

In het stralende zonnetje met een glimlach door 23 blubbersloten

Foto: Omroep PIM

Al weer voor de 14e keer liepen vele honderden deelnemers de Blubberrace, een beproefd parcours van 2,3 km door de weilanden en vooral door 23 sloten van Overleek en de Monnickmeer.

Al vroeg zat de stemming erin, want de zomerse omstandigheden maakten dat er veel deelnemers op dit  evenement af waren gekomen. En niet alleen veel deelnemers, ook heel veel kijkers! Het weer was trouwens niet alleen de deelnemers, maar ook de vele vrijwilligers goedgezind. Het was overduidelijk dat ook alle vrijwilligers die meehielpen plezier hadden in hun werk.
 
Voor de start bereidden de deelnemers zich met de muzikale ondersteuning van De Gouwzeekapel voor op een mooie strijd. Voor de één een strijd tegen de tijd, voor de ander een strijd tegen de modder en de glibberigheid.
Snelle jongens en meisjes deden mee, maar ook gezinnen met kinderen. Officieel deden de kinderen natuurlijk pas mee als de leeftijd minimaal 10 jaar was. Schaars gekleed en de schoenen vastgeplakt met duct tape, of in een mooie outfit om op te vallen: alles was aanwezig.

De winnaar wist in 14 min en 18 sec door de 23 sloten te rennen. Een hele snelle tijd. De winnaar van de Blubberrace 2018 is Lars Insing uit Schermerhorn. Samen met Timo Roeleveld (2) en Rens Wiedemeijer (3) deelde hij het podium.

Bij de vrouwen ging de strijd tussen een drietal jonge meiden. Anouk van de Meulen uit Wijdewormer ging met de eer strijken, zij werd 1ste in een fraaie tijd van 16 min 48 sec. De andere podiumplaatsen waren voor Floor Spaan (2) en Aniek Tump (3). Voor de andere ruim 300 deelnemers was er geen podiumplaats, maar wel heel veel lol. En daar ging het ook om.

De brandweer liet zich weer van de schone kant zien: zij spoelden alle deelnemers netjes af waardoor de meeste blubber in de Monnickmeer achter bleef.

Na afloop was er nog lang een genoeglijke stemming met eten en drinken. En mooie verhalen. En trotse mensen.


De volledige uitslag vindt u op www.avmonnickendam.nl.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services