Het kloppend hart van Waterland
Live

In de serie Kerken in Waterland: de Doopsgezinde Vermaning in Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 29 november 2021 14:43

In de serie Kerken in Waterland: de Doopsgezinde Vermaning in Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Aflevering 7 van de nieuwe PIM-serie Kerken in Waterland gaat over de Doopsgezinde Vermaning in Monnickendam. PIM sprak daar met Frans de Jong, stadsgids in Monnickendam.

De Doopsgezinde Vermaning is de naam van het kleine kerkgebouw aan het Weezenland 15 in het oude stadscentrum van Monnickendam. Het vierkante gebouw met neo-klassieke voorgevel met “fronton”, zonder toren, laat zich niet snel herkennen als kerk. Dat is verklaarbaar door het feit dat dit gebedshuis in de zeventiende eeuw als schuilkerk is gebouwd en aanvankelijk het voorkomen had van een pakhuis. De houten structuur en het interieur van het gebouw zijn nog in hoge mate origineel.

PIM bezoekt De Vermaning en spreekt met stadsgids Frans de Jong over de interessante historie van dit bijzondere rijksmonument.

Deze 7e aflevering van de serie Kerken in Waterland kunt u bekijken vanaf dinsdag 30 november om 09.00 uur. De aflevering wordt daarna tot en met 4 december dagelijks herhaald om 9.00, 13.00, 16.00 en 19.30 uur. Op 5 december volgt aflevering 8. Deze gaat over de Hervormde Kerk in Ilpendam.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services