Het kloppend hart van Waterland
Live

IJskoude aftrap Sponsormarathon Huis aan het Water

Gepubliceerd: Vrijdag 02 maart 2018 15:41

IJskoude aftrap Sponsormarathon Huis aan het Water

Foto: Ria Houweling

Donderdag 1 maart verrichtte Jack Tuijp, ex-voetballer en vice-topscorer van FC Volendam, de officiële aftrap van de Sponsormarathon van het Huis aan het Water.

Ondanks de bittere kou trof zijn schot direct doel. Dit was het startsein voor de Sponsor marathon. Met de opbrengsten van deze belmarathon, die op 13 april zijn climax heeft, moet Het Huis, volledig afhankelijk van sponsoring en donaties, zijn goede werk kunnen voortzetten.

Wat is dat, een Sponsormarathon?
Het Huis aan het Water, centrum voor kwaliteit van leven met kanker, bestaat vijf jaar. Het Huis viert dit jubileum o.a. met een Sponsormarathon. Tijdens deze belmarathon benaderen tien bekende Volendammers als fundraisers hun netwerk, om zoveel mogelijk sponsoring/donaties te verwerven. De climax van deze ‘marathon’ is op 13 april: dan bellen alle tien deelnemers de hele middag vanuit Het Huis hun relaties. De actie is vooral gericht op Volendam, waar veel bezoekers van het Huis vandaan komen. Aangezien die echter ook Waterland, Purmerend en Amsterdam komen, worden voor die regio later, na deze Sponsormarathon, nog nieuwe fondswervingsacties georganiseerd.

Waarom nu al een aftrap?
Hoewel de deelnemers pas op 13 april de hele middag vanuit het Huis hun relaties bellen, kunnen die relaties al vanaf nu, na de Aftrap van afgelopen donderdag, een telefoontje van hen verwachten. Zo hebben zij langer de tijd om te bedenken wat zij kunnen en willen missen voor Het Huis, en kunnen de deelnemers op 13 april snel en effectief ‘oogsten’. Wie dat wil, kan natuurlijk ook nu meteen al doneren via www.stichtinghuisaanhetwater.nl.

Bron: Stichting Huis aan het Water / Foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services