Het kloppend hart van Waterland
Live

Huurders nemen kijkje in hun nieuwe woning tijdens open dag in Watergang

Gepubliceerd: Dinsdag 09 oktober 2018 11:09

Huurders nemen kijkje in hun nieuwe woning tijdens open dag in Watergang

Foto: Wooncompagnie

Een kijkje nemen in de nieuwe woning en alvast de nodige maten opnemen voor de inrichting en stoffering. Dat was de insteek van de open dag die Wooncompagnie donderdagmiddag 4 oktober jongstleden hield in Watergang.

De corporatie realiseert binnen het nieuwbouwproject Het Riessenveld aan de Kanaaldijk vier eengezinswoningen en negen appartementen, waarvan vier speciaal voor starters. De open dag was meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de woonomgeving en toekomstige buren. De dertien sociale huurwoningen worden binnenkort opgeleverd.

Een groot animo
Wooncompagnie realiseert in Watergang bewust gevarieerde woningen voor een brede doelgroep. De animo voor de woningen was groot. ‘Dat heeft vooral ook te maken met de ligging van Watergang, in een prachtig polderlandschap en net boven Amsterdam,’ vertelt verhuisadviseur Jennifer Rijsdijk van Wooncompagnie. ‘Je woont er heel rustig en toch vlakbij onze hoofdstad.’

Voorrang voor inwoners Waterland
Bij de toewijzing van de woningen golden verschillende toewijzingscriteria. Zo kregen inwonenden van de gemeente Waterland voorrang. Verder gold bij de starterswoningen een maximale leeftijd van 27 jaar en was het bij de overige woningen een voorwaarde dat woningzoekenden een huurwoning achterlieten. Ook werd rekening gehouden met het belastbaar huishoudinkomen.

Kijken, meten en kennismaken

Tijdens de open dag maakten de nieuwe huurders van de gelegenheid gebruik de woningen van top tot teen te bewonderen. Er werden maten opgenomen voor de stoffering en plannen gemaakt voor de inrichting. ‘Zo’n meetmoment is in de eerste plaats heel praktisch, want je kunt alvast de benodigde spullen bestellen,’ zegt Jennifer Rijsdijk. ‘Tegelijkertijd krijgen bewoners een gevoel bij de plek waar ze komen te wonen en dat is natuurlijk ook belangrijk.’
 
Bron: Wooncompagnie

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services