Het kloppend hart van Waterland
Live

Huiberts BV in de spotlight bij Waterlandse Zaken

Gepubliceerd: Vrijdag 23 november 2018 13:17

Huiberts BV in de spotlight bij Waterlandse Zaken

Foto: Omroep PIM

Zaterdag 17 november begon het nieuwe seizoen van Waterlandse Zaken van Omroep PIM. In deze eerste uitzending stond Aannemings- en machineverhuurbedrijf Huiberts BV uit Katwoude centraal. Het werd een heerlijke uitzending bij een prachtig Waterlands bedrijf. Dit weekend kunt u genieten van de herhaling.

Na een jaar in Beuqz en het tweede jaar in De Waegh was het tijd voor een nieuw format. Dus dit seizoen gaat Waterlandse Zaken bij de ondernemer op locatie. Verder is de uitzending verplaatst van de zondagmorgen naar de zaterdagavond. Al met al een entertainend twee uur durend tv-programma waarbij de ondernemer centraal staat.

De gasten van deze eerste uitzending, Kees en Anja Huiberts, hebben mede het programma bepaald, zoals de muziek en de gasten aan tafel. Naast Kees Huiberts schoven ook Julian Oosterloo van Sako Juwelier en Steven Leek van de Irene Hoeve (cheese & clogs) aan bij het eerste tafelgesprek. En in het tweede uur waren Mariette Huiberts, zus van Kees en ondernemer van IJssalon Willem Honingh en pastor Henk Bak te gast aan tafel. De live muziek werd verzorgd door Katwouder Bert Boot met zijn band The Honky Tonk Men.

De uitzending startte met presentatrice Patty de Jong die op een prachtige, kleine, rode tractor van Kees Huiberts de tot studio omgebouwde loods binnen kwam rijden. Op deze tractor waren de ouders van Kees getrouwd.

Wouter Terpstra sprak in het eerste uur met Kees, Julian en Steven vooral over ondernemen. De kijkers en bijna honderd gasten in de zaal kregen niet alleen inzicht in de bedrijven, maar leerden ook hoe is het om zaken te doen in Waterland, en daarin succesvol te zijn. De Ondernemersprijs kwam daarbij ook aan de orde. Kees en Julian wonnen allebei de Ondernemersprijs van Ondernemend Waterland (voorheen Ondernemersvereniging Waterland) en Kees werd ook tot beste bedrijf in de regio uitgekozen door de VOWA (Vereniging Ondernemend Waterland). Jan Hein Debets van de VOWA lichtte daarop toe waarom Huiberts de prijs gewonnen had.

Een pubquiz over Huiberts BV en Katwoude zorgde voor afwisseling en interactie met het publiek. In de studio deden zo’n 60 mensen mee met de spannende quiz, die uiteindelijk werd gewonnen door Aron, wiens vader bij Huiberts werkt. Als prijs kreeg hij van Steven Leek een speciaal voor de pubquiz gemaakte en gegrafeerde klomp.

In het tweede uur praatte Patty met de gasten aan tafel over de geschiedenis van Huiberts BV, de familie, de onderlinge band, het geloof en hoe het geloof een rol speelt in de familie en bij het zaken doen. Met Marriette werd natuurlijk over de ijssalon gesproken, maar het lukte Patty niet om haar het geheim van het lekkere ijs van Honingh te laten prijsgeven.

Het is een logische vervolgstap van goed met elkaar omgaan naar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De Stamppotavond van Huiberts kwam daarbij natuurlijk ter sprake, waarbij het goede doel de Voedselbank is. Circa 300 relaties, klanten, leveranciers en personeel zijn daar elk jaar bij aanwezig en doneren grif voor de Voedselbank. Wouter nam in het tweede uur de actualiteit onder de loep. Daarbij passeerden meerdere onderwerpen uit het nieuws van de afgelopen maand de revue.

De band speelde diverse keren en al met al was het een leuke afwisselende uitzending. Het massaal de op uitzending afgekomen publiek genoot zichtbaar van de leuke en interessante gesprekken aan tafel, en Huiberts zorgde ervoor dat het publiek ook niets tekort kwam. Er was een bar geplaatst, en er was voor heerlijke hapjes gezorgd. Een prachtige aftrap van een nieuw seizoen Waterlandse Zaken!

Herhaling Waterlandse Zaken bij Huiberts BV
Heeft u de uitzending gemist of wilt u deze nog een keer bekijken? Op vrijdag 23 november wordt de uitzending herhaald om 20.00 uur. Op zaterdag 24 en zondag 25 november kunt u om 13.00 uur en 20.00 uur genieten van de herhaling.

Ook meedoen aan Waterlandse Zaken?

De komende Waterlandse Zaken zijn in januari, maart en mei. De datum wordt met de ondernemer bepaald en die is nog niet bekend. Heeft u een bedrijf met een mooie ruimte om Waterlandse Zaken te laten plaatsvinden, en wilt u uw bedrijf eens goed voor het voetlicht laten komen? Neem contact op met Omroep PIM via waterlandsezaken@omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services