Het kloppend hart van Waterland
Live

Hoogste punt bereikt bouw nieuwe gemeentewerf

Gepubliceerd: Zaterdag 20 juli 2019 13:16

Hoogste punt bereikt bouw nieuwe gemeentewerf

Foto: Bouwgroep Buitenhuis

De bouw van gemeentewerf in Katwoude is in volle gang en het nieuwe onderkomen van de buitendienst begint al aardig vorm te krijgen.

De stalen draagconstructie van de loods en de houten draagconstructie van het kantoor zijn inmiddels geplaatst. Op dit moment is de aannemer bezig met het plaatsen van de geprefabriceerde wanden en daken. Ook de betonnen bunkers voor de opslag van bijvoorbeeld zand en zout zijn bijna klaar. Het project verloopt nog steeds volgens planning, waardoor de gestelde opleverdatum (oktober 2019) gehaald kan worden. Wilt u eens zien hoe de bouw in zijn werk gaat? Op de website van de aannemer (https://bouwgroepbuitenhuis.nl/nieuws/hoogste-punt-bereikt-gemeentewerf) staan zgn.
timelapses (= versneld afgespeelde opnames) en krijgt u daarvan een goed overzicht.

 

Onderscheid gemeentewerf en milieustraat

Wij merken dat er nog steeds wat onduidelijkheid is over de gemeentewerf en de milieustraat. Beide functies zijn nu nog gevestigd aan het Galgeriet in Monnickendam. Dat gaat veranderen. De milieustraat is de voorziening waar inwoners van Waterland grof huishoudelijk afval aan kunnen bieden. Tot 31 juli 2019 kan dat nog op de huidige locatie. Per 1 augustus kunnen inwoners van Waterland gebruik maken van de milieustraat Purmerend, Van IJsendijkstraat 186, Purmerend. De gemeentewerf is het onderkomen van de gemeentelijke buitendienst. Op deze locatie staan het materieel, kantoor en onderkomen van de medewerkers van de groendienst en het onderhoudsteam wegen en riolering. De gemeentewerf verhuist in het najaar van 2019 naar Katwoude.

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services