Het kloppend hart van Waterland
Live

Hoogheemraadschap gaat grondgebruik samen regelen

Gepubliceerd: Woensdag 09 maart 2022 16:24

Hoogheemraadschap gaat grondgebruik samen regelen

Foto: HHNK

Binnen het werkgebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) zijn veel gronden door inwoners in gebruik, zonder dat daarover afspraken zijn gemaakt. Dit kunnen kleine versnipperde stukjes groen zijn of groene zones in de buurt van particulieren, bedrijfsgebouwen of boerenbedrijven. Het algemeen bestuur besloot in februari om deze grond te koop of te huur aan te bieden aan de huidige gebruikers en de eigendom juridisch over te dragen.

De aanpak stelt gebruikers in staat om de eigendom van de gronden te verkrijgen of te huren tegen een marktconforme prijs. Per 1 januari 2023 benadert het hoogheemraadschap de gebruikers van eigendommen actief om goede afspraken te maken. Heeft u nu al vragen over een stuk grond dat u gebruikt? Kijkt u dan op www.hhnk.nl voor meer informatie.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bezit voor de uitoefening van zijn werk van oudsher veel grond in Noord-Holland. In de loop der jaren zijn percelen in gebruik genomen door derden zonder dat daarover iets is afgesproken. In 2018 heeft HHNK een pilot gedaan en van circa honderd dossiers het eigendom in overgedragen. In de meeste gevallen is de grond verkocht aan de grondgebruikers. Het gaat om grond die het hoogheemraadschap niet nodig heeft voor de zorg voor de waterkeringen en wegen, de waterkwantiteit of de waterkwaliteit.

Bron: HHNK

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services