Het kloppend hart van Waterland
Live

HHNK: Kom kijken in de geschiedenis van ons water

Gepubliceerd: Maandag 01 mei 2023 15:49

HHNK: Kom kijken in de geschiedenis van ons water

Foto: HHNK

Op 13 en 14 mei vindt de Nationale Molen- en Gemalendag plaats. Tijdens dit weekend openen 15 molens en gemalen die in bezit zijn van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de deuren voor publiek.

Gemaal Beetskoog in Oudendijk is te bezoeken in West-Friesland. Iedereen kan gratis komen kijken en leren over de manieren hoe we al eeuwenlang droge voeten houden in Noord-Holland.


Open molens en gemalen in West-Friesland
In West-Friesland stelt het hoogheemraadschap gemaal Beetskoog open. Voor meer informatie over de opening van alle molens en gemalen van het hoogheemraadschap, bezoek Molen- en Gemalendag 2023 | Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (hhnk.nl)

De Molen- en Gemalendag vindt jaarlijks plaats in de maand mei. Deze dagen zijn bedoeld om het erfgoed jaarlijks in het zonnetje te zetten. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers leren over de waterwerken die vroeger, maar soms ook nu nog een rol spelen in het waterbeheer.

De toegang bij alle molens en gemalen is gratis. Tussen 10:00 uur en 16:00 zijn de molens en gemalen open. Wees vooral welkom en ontdek meer over het water.

Bron: HHNK

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services