Het kloppend hart van Waterland
Live

Heren 1 van Tennis Club Monnickendam gaat met troeven voor kampioenschap

Gepubliceerd: Dinsdag 28 maart 2023 22:05

Heren 1 van Tennis Club Monnickendam gaat met troeven voor kampioenschap

Competitieteam Heren 1 (17+) van Tennis Club Monnickendam wacht een bloedstollend spannende KNLTB Voorjaarscompetitie. Na het kampioenschap van vorig jaar speelt het gepromoveerde team vanaf 8 april op zaterdag in de 2e klasse. Daar wacht een loodzware poule. Een geluk voor de tennissers uit Monnickendam is dat ze dit seizoen op bijzondere steun kunnen rekenen.

Tegenstander KZTV uit Koog aan de Zaan rukt uit met een speler met speelsterkte 3.9 en Neckslag uit Wormer kan rekenen op een tennisser met ranking 4.0. De spelers uit Ilpendam spannen de kroon met maar liefst een 3.8 in hun midden. Zij beschikken ook nog eens over een tennistrainer als teamlid, Tom Jepkes. Zal Monnickendam zich hierdoor hebben laten inspireren? Ook Heren 1 stelt namelijk een tennistrainer op, Sergio Simbula. Saillant detail is dat Jepkes en Simbula allebei les geven bij de tennisvereniging van Monnickendam.

Heren 1 beschikt over een tweede troef. Alle acht spelers treden dit jaar aan in hetzelfde t-shirt, geregeld door teamlid Henny Plat. “Kom je allemaal in hetzelfde shirt de baan op, dan sta je direct met 1-0 voor”, aldus de trotse Henny. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het de stucadoor duidelijk niet: “We gaan knallen dit jaar”. Heren 1 bestaat verder uit Loek van Amerongen, Abel Bosman (aanvoerder), Bauke Deblitz, Daan van Eck, Sergio Simbula, Bart van de Steege en Jordi Vermeulen. Ze komen voor het eerst in actie op zaterdag 8 april, om 10:00 uur. Daarna volgen nog zeven speeldagen.

T.C. Monnickendam nodigt iedereen van harte uit om de spelers aan te moedigen en dit voorjaar op het terras (Cornelis Dirkszoonlaan 346)te genieten van prachtige enkel- en dubbelpartijen. Zie voor de speeldagen en aanvangstijden onderstaand schema.

Thuis: 8 april, 10:00 uur, De Cromme Bal (Krommenie)
Uit: 15 april, 14:00 uur, Topz (Zaandam)
Thuis: 22 april, 14:30 uur, Westzijderveld (Koog aan de Zaan)
Uit: 6 mei, 12:30 uur, T.V. De Spatter (Wormer)
Thuis: 13 mei, 10:30 uur, Neckslag (Wijdewormer)
Uit: 20 mei, 11:30 uur, KZTV (Koog aan de Zaan)
Uit: 3 juni, 13:30 uur, T.V Ilpendam (Ilpendam)

 

Bron: TCM

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services