Het kloppend hart van Waterland
Live

Help het Huis aan (in) het Water?

Gepubliceerd: Donderdag 11 januari 2024 21:47

Help het Huis aan (in) het Water?

Foto: Omroep PIM

Ook in Katwoude heeft men veel last ondervonden van de te hoge waterstand. De jachthaven, het restaurant De Zeilhoek en het Huis aan het Water zijn ondergelopen en momenteel niet bereikbaar over de weg.

Van Rogier Veerman, eigenaar van De Zeilhoek, hoorden we dat het water over het terras, in de kelder en in de serre is gelopen. Als het water is gezakt kan hij de schade opnemen en hopelijk met zijn personeel zijn restaurant weer in orde maken.

Het Huis aan het Water, het inloophuis voor kankerpatiënten in Katwoude, heeft ook veel last van het hoge water sinds vorige week. Het water in het Markermeer heeft zijn weg gevonden naar de tuin, maar heeft ook de sportzaal beneden bereikt. Dat ze schade hebben is wel evident, maar de eerste aandacht en zorg gaan vooral uit naar de patiënten.

Voor de veiligheid is het huis de hele week gesloten en voor sportactiviteiten wijken ze uit naar de Marijkehal in Monnickendam. Voor de ondersteunende gesprekken met hun gasten zijn ze nog bezig met het proberen te regelen van andere ruimtes, zodat zoveel mogelijk deze gesprekken doorgang kunnen vinden. 

Karin Hoogeveen van het Huis aan het Water vertelt in een gesprek op de ijskoude dijk heel blij te zijn voor de hulp die uit de buurt komt. Bedrijven om het Huis heen zoals Huiberts, Willig, Hart van Katwoude en Hoogheemraadschap hebben hulp geboden. Maar ze verwacht wel dat als het water is gezakt dat er nog veel werk verzet zal moeten worden om de prachtige tuin weer in orde te maken. De balans zal dan worden opgemaakt, want de schutting, de tuinmeubels en de steigers zullen moeten worden hersteld, opgeknapt of zelfs vervangen. Maar eerst moet er worden opgeruimd zodra de waterstand dit toelaat.

Wil je het Huis aan het Water (in het Water, zoals ze zelf nu zeggen) helpen? Meld je dan aan via telefoonnummer: 0613300827.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services