Het kloppend hart van Waterland
Live

Help de bijen, maak kennis met de bijenstichting

Gepubliceerd: Zaterdag 20 januari 2024 12:45

Help de bijen, maak kennis met de bijenstichting

Foto: Bijenstichting

De Bijenstichting is een landelijke organisatie van vrijwilligers, die zich sinds 2010 inzet voor het welzijn van de wilde bij.

Enkele van haar doelen zijn:


  1. verbod op bepaalde bestrijdingsmiddelen;

  2. wettelijke bescherming van wilde bijen;

  3. stimulering van de verspreiding van voedselplanten;

  4. verbetering van nestelmogelijkheden.Maar ook het benaderen van particulieren (tuinen bijvriendelijk maken), gemeentes en waterschappen (maaibeleid bermen, grasvelden en oevers) behoort tot de belangrijke taken van de Bijenstichting. Om deze doelen te kunnen verwezenlijken is de Bijenstichting ook op lokaal niveau actief. Iedere provincie heeft daartoe één of meerdere enthousiaste contactpersonen. In de provincie Noord-Holland is dat Albert Knol.

Bij Albert kunt u terecht wanneer u interessant provinciaal nieuws heeft met betrekking tot de wilde bijen, wanneer u informatie wilt over b.v. het opstarten van een lokaal initiatief, of wanneer u vragen heeft die de bijen betreffen. Albert komt graag met u in contact.

Meer informatie over de Bijenstichting is te vinden op www.bijenstichting.nl. Daar kunt u ook diverse cursussen en webinars volgen met informatie over de leefwijze van de wilde bij, hoe je bijen kunt herkennen en wat ze qua voedsel en nestgelegenheid nodig hebben. In de webshop zijn tal van leuke artikelen te vinden rondom dit onderwerp.

De provinciaal contactpersoon van de provincie Noord-Holland is te bereiken via noordholland@bijen-educatiecentrum.nl of tel.nr. 06-10673800.

Bron: Bijenstichting

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services