Het kloppend hart van Waterland
Live

Heerlijk 'Struinen door de tuinen' in Monnickendam

Gepubliceerd: Donderdag 08 juni 2023 16:44

Heerlijk 'Struinen door de tuinen' in Monnickendam

In samenwerking met de Werkgroep Open Tuinen Monnickendam organiseerde Stichting Promotie Waterland (SPW) op zondag 4 juni weer een Open Tuinen dag onder de naam “Struinen door de tuinen” .

Het is een uitgelezen kans voor omroep PIM om de meestal zeer verborgen tuinen te bezoeken. We spreken met eigenaren over het wel of niet besproeien van het gras. We bewonderen prachtige bloem- en plantcombinaties of een zeer fraai ontwerp van de hele tuin. Steeds blijft het verbazen dat de tuinen zo verscholen liggen waardoor we soms echt niet hadden kunnen vermoeden dat er achter de schuttingdeur een bijzondere tuin te vinden was.

Naast tuinen werden er soms heerlijke hapjes aangeboden. In éen tuin waren wel 6 soorten taart en koek door vier jonge meisjes gebakken en werd de hele opbrengst gedoneerd aan de stichting Dolfinn. Dit is dolfijntherapie met speciaal getrainde dolfijnen op Curaçao. In een andere tuin werd gezongen en gezellige muziek gemaakt.

Kortom, het was een heerlijke zondagmiddag waar veel mensen konden genieten van een aantal van de bijzondere en prachtige tuinen in de oude binnenstad van Monnickendam.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services