Het kloppend hart van Waterland
Live

Handbalvereniging Monnickendam en Basketbalvereniging The Monks vieren 50-jarig bestaan

Gepubliceerd: Maandag 27 december 2021 14:25

Handbalvereniging Monnickendam en Basketbalvereniging The Monks vieren 50-jarig bestaan

Het is al even geleden, maar 4 september vierden Handbalvereniging Monnickendam en Basketbalvereniging The Monks gezamenlijk hun 50-jarig bestaan. PIM was erbij en maakte een impressie van de dag.

Beide balsportverenigingen zijn toevallig in hetzelfde jaar opgericht en hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk hun 50-jarig jubileum te vieren. Het was lastig een datum te prikken tussen alle beperkende maatregelen door. Maar 4 september is gelukt. Het was ook nog eens een prachtige dag. Buiten op sportpark Markgouw werd het feest sportief gevierd op de velden. Een veld voor handbal en een veld voor basketbal. 

Beide verenigingen hadden een professional gevraagd voor een clinic. Bij de handbal was dat Valerie Smits en bij basketbal de boomlange Mario Bennes. Mario heeft veel kampioenschappen gewonnen als speler en is nu succesvol coach. Er was veel belangstelling voor de clinics bij de leden van beide clubs en wat kinderen die belangstelling voor een van beide sporten hadden.

Na de clinic volgde een familietoernooi, elke sport een eigen toernooi. Er werd fanatiek gespeeld, iedereen wil winnen. Ook sportief spel, waar de bal naar de kleinere/jongere spelers werd gepasst zodat zij ook een kans hadden om te scoren. Er was een dj met muziek, er waren drankjes en hapjes en alles vond buiten op afstand van elkaar plaats.

Na het sportieve gedeelte kwam de wethouder van sport Hendrik Boland. Hij hield een toespraak en gaf beide verenigingen een cheque als verjaardagscadeau. Toevallig was ook de Deen sponsoractie net afgelopen en lieten beide voorzitters, Fred Omvlee van The Monks en André Schomakers van de handbal hun cheque zien en hielden uiteraard ook een toespraak voor de vele aanwezigen. Ook veel oud-leden kwamen naar het evenement en deden fanatiek mee aan de pubquiz met vragen over beide sporten afgewisseld met andere vragen.
Al met al een mooie dag voor de sport en de verbinding tussen jong en oud en beide verenigingen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services