Het kloppend hart van Waterland
Live

Hal van Het Trefpunt op Marken is verduurzaamd

Gepubliceerd: Woensdag 27 maart 2019 09:07

Hal van Het Trefpunt op Marken is verduurzaamd

Foto: Pieter Pereboom

De hal van dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken heeft de afgelopen maanden een kleine metamorfose ondergaan. Muren zijn gestukadoord en hebben een kleur gekregen, verlichting is aangepakt en er is een schuifdeur naar de toiletten geplaatst. Dit is een kleine greep uit de werkzaamheden die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden in de hal van het dorpshuis aan de Kerkbuurt.

Zondagmiddag was er een feestelijke heropening, waarbij geheel Marken was uitgenodigd, maar in het bijzonder de vele vrijwilligers die de werkzaamheden hebben uitgevoerd. De middag begon rond de klok van vier en om kwart voor vijf was er een officieel moment.

Voorzitter Agnes Boes, van Stichting Dorpshuis Het Trefpunt, nam voor dit officiële moment de microfoon ter hand. Zij lichte de aanleiding tot de veranderingen toe. Ook werden alle vrijwilligers, die hebben meegewerkt, bij name genoemd. De Stichting Duurzaam Waterland mocht niet vergeten worden. Deze Stichting subsidieert openbare instellingen die willen verduurzamen. En zo kreeg het dorpshuis een financiële bijdrage om in de hal het glas te vervangen door HR++ (€ 1.800,-) en de verlichting is volledig van LED lampen voorzien (€ 1.500,-). Tevens heeft de eigenaar van het dorpshuis, de Wooncompagnie, ook financieel bijgedragen aan de kosten van het schilderwerk. De Wooncompagnie is zeer content met het eindresultaat.

Als laatste bracht voorzitter Boes, samen met de vele aanwezigen, een toost uit op de goed verlopen verbouwing. Daarna was het tijd voor muziek. Deze werd gebracht door Kees Nor en kon iedereen onder het genot van een hapje en drankje napraten.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services