Het kloppend hart van Waterland
Live

Grootste rommelmarkt van Waterland levert mooi bedrag op

Gepubliceerd: Zaterdag 02 september 2023 18:08

Grootste rommelmarkt van Waterland levert mooi bedrag op

De bekendste rommelmarkt van Waterland, de braderie van de Opstandingskerk in Monnickendam, waarvan dit jaar al weer de 53 editie werd georganiseerd, leverde dit jaar ook weer een prachtig bedrag op.

De markt trekt jaarlijks veel bezoekers uit Waterland en ver daarbuiten, en de vrijwilligers van de Protestantse Gemeente in Monnickendam zijn voorafgaand aan de markt vele dagen in touw om alle opgehaalde en gebrachte spullen uit te zoeken, te sorteren en uit te stallen. In totaal zijn er jaarlijks meer dan 100 vrijwilligers in touw om de rommelmarkt weer tot een groot succes te maken.

Het was in de ochtend een beetje bewolkt, maar later kwam de zon tevoorschijn en konden de ook dit jaar in grote getale op de markt afgekomen bezoekers weer genieten van een prachtige bazaar. En er is voor ieder wat wils, want op de ruim 50 kramen en stands buiten op het kerkplein, aan de Graaf Willemlaan, en in diverse zalen in de kerk was weer van alles te koop. Of het nu ging om antiek, curiosa, babyartikelen, boeken, cd's, platen, groot en klein meubilair, witgoed, kampeerspullen, kleding, tassen, elektra, audio, lampen, speelgoed, of nog zo ontzettend veel andere dingen... er was voor een ieder wat te vinden.

Na aftrek van alle onkosten, zal naar schatting netto een bedrag van bijna € 22.000,= overblijven. Net zoals alle andere jaren wordt ook dit jaar weer 50% van de opbrengst verdeeld onder een aantal goede doelen. Maar ook de spullen die niet zijn verkocht vinden altijd weer een goede bestemming. Zo gaan de overgebleven spullen naar de kledingactie van Mensen in Nood, of de boekenmarkt van de Grote Kerk, of de weggeefwinkels in Edam en Amstelveen en de kringloopwinkel Noppes.

Foto's: Ria Houweling

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services