Het kloppend hart van Waterland
Live

Groot Waterland Project Orkest vierde op Sastival

Gepubliceerd: Dinsdag 08 november 2022 19:27

Groot Waterland Project Orkest vierde op Sastival

Foto: Pieter Pereboom

Na weken repeteren was het afgelopen zaterdag, 5 november 2022, dan zover: het Leerlingen Orkest van de Christelijke Muziekvereniging ‘Juliana’ uit Marken deed mee aan het ‘Sastival’ in Noordwijkerhout als het ‘Groot Waterland Project Orkest’. Het Sastival is een concours voor jeugdorkesten. Dit jaar werd de zeventiende editie georganiseerd.

Vol vertrouwen, met gezonde zenuwen en vooral veel plezier hebben de muzikanten hun beste beentje voor gezet. Op die manier openden ze ook het optreden: Deel 1 van Jungle Book was de ‘Kolonel Hatie’s Mars’, wat zorgde voor een spetterende en kleurrijke opening! Deelnemers, publiek, organisatie en beoordelaars werden aangenaam verrast door de show en het plezier wat het hele orkest uitstraalde. De te spelen stukken werden door de muzikanten zelf aangekondigd, wat met veel enthousiasme en creativiteit werd gedaan!

‘Free World Fantasy’
Na de eerste twee stukken te hebben gespeeld waren de muzikanten en de instrumenten warm geblazen en werd het tijd voor het te beoordelen stuk. Door het stuk ‘Free World Fantasy’ door Jacob de Haan te kiezen, hebben ze het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Het is namelijk een mooi, maar lastig stuk met veel tempo- en toonsoortwisselingen, veel dynamiek en veel ruimte voor solo’s voor alle onderdelen van het orkest. Het stuk is nog nooit zo goed gespeeld door het Groot Waterland Project Orkest, wat een enorme prestatie is. Onder druk met zijn allen een top prestatie leveren is iets wat niet makkelijk is.

De jury was streng maar rechtvaardig: met een vierde plaats (van de twaalf deelnemende (jeugd)orkesten) werd er een mooie beker mee naar huis genomen en hebben de muzikanten een enorme ervaring in hun rugzak zitten. Naar onze mening is er een TOP prestatie geleverd!

De dirigente, Sascha Ewouds, was meer dan ook meer dan trots op de hele groep. Ze stonden er, straalden plezier uit en hebben andere orkesten en hun begeleiders geïnspireerd. Deze inspiratie werd ingegeven door de energie en tomeloze inzet van de dirigente zelf die, zelf ook, stond te stralen. Het Groot Waterlands Project Orkest, met als basis het Leerlingenorkest van ‘Juliana’, aangevuld met leden uit Fanfare Wilhelmina Volendam, Zeevangs Fanfare en Fanfare Zuiderwoude heeft laten zien dat muziek maken leuk is en samen muziek maken een FEESTJE!

Dikke complimenten aan alle muzikanten: Henry (Volendam), Minke (Zuiderwoude), Thijmen, Lotte en Jochem (Zeevang) en uit Marken: Finn, Ilse, Jelte, Julia, Julius, Marit, Pieter, Ramses, Rens, Rinske, Rosanne en Sarah en natuurlijk Cees en Judith. Met als speciale dank aan Michel en Lisenka, die last minute mee hebben gespeeld als vervanging. Ga er maar even aan staan! Super bedankt!

‘Juliana’ uit Marken kan terug kijken op een geslaagd project met een mooi optreden van hun jeugd die de hele vereniging jong zal houden en de aansluiting met alle verenigingen in de regio warm. Volgend jaar weer?

Bron: Judith van Altena

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services