Het kloppend hart van Waterland
Live

Grondige analyse van De Broeker Derby in Waterland Inside

Gepubliceerd: Zaterdag 01 februari 2020 13:29

Grondige analyse van De Broeker Derby in Waterland Inside

Foto: Omroep PIM

Voor het zevende jaar werd in Broek in Waterland de Broeker Derby georganiseerd. Een voetbalwedstrijd tussen inwoners van Noord en Zuid. In Waterland Inside kunt u kijken hoe 4 voetbalkenners de gehele wedstrijd grondig analyseren.

Maar het draait niet alleen om het voetballen, in de aanloop naar de wedstrijd proberen beide zijdes van het dorp elkaar af te troeven met ludieke acties. Zo hebben we de afgelopen jaren bijvoorbeeld plakplaatjes met de spelers van beide teams gehad. Heel Broek in Waterland was druk met het verzamelen van alle plakplaatjes.

Vorig jaar werd een heus derby museum geopend in Noord. Merkwaardig genoeg hingen er geen herinneringen aan Zuid in het museum. Dit jaar gaf Zuid de aftrap met een parodie op het programma Veronica Inside.

Omdat wij van Omroep PIM dat zo’n leuk idee vonden hebben wij de 4 voetbalkenners gevraagd om eenmalig aan tafel te schuiven bij Waterland Inside. En zo zaten daar ineens Wilfred, Johan, René & Aad bij ons aan tafel in het Broeker Huis.

Na de samenvatting van de wedstrijd gezien te hebben werd elk doelpunt en elke actie uitvoerig geanalyseerd. Met Wilfred als serieuze presentator, Johan met zijn eigenzinnige kijk op de derby, René met zijn leuke voetbalweetjes en Aad met zijn ruime voetbalervaring uit Mechelen werd het een gezellige voetbalavond in het Broeker Huis.

Waterland Inside wordt zaterdag 1 februari om 20:00 uur uitgezonden. Herhalingen zijn de week erna dagelijks om 14:00 uur en 20:00 uur.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services