Het kloppend hart van Waterland
Live

Gratis workshops in Waterlandsmuseum De Speeltoren in de voorjaarsvakantie

Gepubliceerd: Woensdag 14 februari 2024 14:49

Gratis workshops in Waterlandsmuseum De Speeltoren in de voorjaarsvakantie

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

In de voorjaarsvakantie is Waterlandsmuseum de Speeltoren ook op dinsdag t/m vrijdag open. Er worden dan onder andere gratis workshops gegeven voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

In de week van 19 - 25 februari hebben de schoolkinderen vakantie en dan kun je, onder begeleiding van een volwassene, op dinsdag 20 tot en met zondag 25 februari van 11.00 tot 17.00 uur een leuke dag beleven in het museum. 

Waterlandsmuseum de Speeltoren heeft vijf verschillende zalen waar van alles te beleven valt. De Water- en Landzaal laat 2000 jaar ontstaansgeschiedenis van Waterland zien. Met het hoge water van de afgelopen maand nog in ons achterhoofd, is het een leerzame ervaring. Bekijk de foto's van de overstroming in 1916, maar luister bijvoorbeeld ook naar de verschillende weidevogels van Waterland.

In de Kunstzaal zijn prachtige drassige weilanden te zien van Sigrid van Essel, in de tentoonstelling Horizon. Neem een gratis ansichtkaart m ee of koop een mooi setje in de Museumshop als aandenken.

In de Historiezaal moet je natuurlijk even kijken naar de ketting van de Graaf van Bossu, die na de slag op de Zuiderzee is veroverd door Burgemeester Cornelis Dirkszoon. De nieuwste aanwinst is een stuk van een Middeleeuwse kruithoorn en ook de wisselvitrine over de oude sluis, die is opgegraven bij de bouw van het gemaal, is een bezoekje waard.

In de Juniorzaal worden op 20, 21 en 22 februari, van 13.30 tot 15.00 uur, gratis workshops gegeven voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Geef je op voor Winkeltjes maken op dinsdag, Portretschilderen op woensdag of Tegels stempelen op donderdag. Meer informatie vind je op www.despeeltoren.nl en reserveren kan via info@despeeltoren.nl

In de Carillonzaal, helemaal bovenin het museum, sta je oog in oog met het reusachtige uurwerk en de speeltrommel van de Speeltoren. Hoe komt het dat je elke kwartier het carillon hoort spelen? In een film wordt uitgelegd hoe het allemaa l werkt en ook kun je zelf op de nagebouwde beiaard spelen.

Het adres is Noordeinde 2, Monnickendam. Zie ook www.despeeltoren.nl, Facebook en Instagram @despeeltoren

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services