Het kloppend hart van Waterland
Live

Gratis workshops in de kerstvakantie in De Speeltoren

Gepubliceerd: Maandag 18 december 2023 13:47

Gratis workshops in de kerstvakantie in De Speeltoren

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Kinderen die van schilderen en kleien houden, kunnen in de kerstvakantie in Waterlandsmuseum de Speeltoren meedoen aan een gratis creatieve workshop met het thema Horizon.

Schilderen
Geïnspireerd op de kunsttentoonstelling HORIZON, die nu in het museum te zien is, wordt er op dinsdag 2 en woensdag 3 januari een Schilderworkshop gegeven. Na een korte inleiding mogen de kinderen naar eigen idee de horizon en een landschap schilderen. Bovendien staat er in de Juniorzaal een groot drieluik met aan de horizon de skyline van Monnickendam, en dat drieluik mag tijdens deze workshops ook beschilderd worden. De schilderijen krijgen een gouden lijst, die de kinderen zelf mogen versieren. Er kan gewerkt worden met plakkaatverf, vetkrijt en eventueel houtskool.

Kleitegels maken
Donderdag 4 januari verzorgt Martin Visser, van de Archeologische werkgroep, weer een workshop Kleitegels maken. Deze workshop sluit ook aan bij het thema HORIZON, wat duidelijk wordt aan de hand van voorbeelden van Oud-Hollandse tegeltjes met afbeeldingen van huisjes en dorpjes erop. De gekleide tegels krijgen een houten lijst. Let op, de vorige keer was deze workshop snel vol, dus meld je meteen aan!

Aanmelden
De workshops vinden op drie achtereenvolgende middagen plaats in de Juniorzaal, op 2, 3 en 4 januari 2024, van 13.30 tot 15.00 uur. De workshops zijn geschikt van kinderen van 5 t/m 12 jaar. Professionele begeleiding is aanwezig. Graag even reserveren voor deelname via info@despeeltoren.nl of aan de balie van het museum. De workshops zijn gratis, maar je moet wel een entreekaartje kopen.

Meer informatie www.despeeltoren.nl

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services