Het kloppend hart van Waterland
Live

Gratis rondleiding expo Horizon in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Gepubliceerd: Vrijdag 19 januari 2024 10:02

Gratis rondleiding expo Horizon in Waterlandsmuseum De Speeltoren

Foto: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Zaterdag 20 januari en zondag 4 februari geeft kunstenaar Sigrid van Essel een gratis rondleiding langs haar werk in de Kunstzaal van Waterlandsmuseum de Speeltoren.

Gratis rondleiding
De tentoonstelling "Horizon", is een intrigerende solo-expositie van de uit Zwitserland afkomstige Sigrid van Essel. Vraagt u zich af hoe een kunstenaar ertoe komt om een hele serie schilderijen te maken van onze drassige weilanden? U kunt het haar vragen. Belangstellenden zijn zaterdag 20 januari en zondag 4 februari om 15.00 uur welkom voor een rondleiding in de Kunstzaal van het museum. Van Essel legt dan uit waarom ons vlakke waterrijke landschap haar zo intrigeert, dat zij het in talloze werken wil laten zien, en welke middelen zij daarvoor gebuikt.

Toelichting thema Horizon
Van Essel geeft een toelichting op haar jarenlange onderzoek naar de plaatsing van de horizon in het landschap. Wat betekent de horizon voor ha ar, waarom begint elk landschap daarmee en hoe bepaalt zij de plek? Zij onderzoekt samen met de kijker wat de plaatsbepaling doet met de ervaring van de ruimte.

Kleur en ruimte
Van Essel vertelt hoe kleuren en contrasten ruimtelijkheid suggereren en welke ankerpunten zorgen voor rust voor het oog. Subtiel laat Van Essel het ingrijpen van de mens aan de horizon zien en zij legt uit wat daar het belang van is. Maar de kunstenaar is vooral benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers zelf en wil alle vragen daarover graag beantwoorden.

Reserveren
De rondleidingen beginnen op 20 januari en 4 februari om 15.00 uur. Het is aan te raden om u van tevoren aan te melden op info@despeeltoren.nl. Meer informatie: www.despeeltoren.nl.

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services